Alla inlägg den 29 januari 2011

Av utputtad - 29 januari 2011 09:47

Som jag sa i mitt första inlägg i tisdags

så är det ju inte alla som blir visade på dörren för att de kritiserar församlingen. I en del fall kan man bli varnad eller manad till eftertanke.  Av pastorn tänker vi oss för enkelhetens skull.

Och då kan en tanke börja spira i  huvudet. Det är inte så sällan som människor som har kommit i intressekonflikt med sin församling, plötsligt börjar fråga sig själva:

Men stopp nu lite -  Tänk om det  är  j a g   som har fel i min kritik 

Tänk om jag går emot Guds verk?  När man har tänkt i dessa banor – kanske flera gånger fram och tillbaka, så kan man känna en väldigt stor osäkerhet.  Det brukar med ett fint namn kallas  f l o a t i n g .    Man svävar omkring – än åt ena hållet – än åt andra, om vad som är rätt och fel.   Och det kan  ställa till med mycket. 

Men – det kan också hjälpa en att tänka klarare.

Det kan tvinga en att verkligen tänka efter:  Vad är det som är fel  -ur Bibelns synpunkt - med min församling? Är det  t y d l i g t  eller  k a n  det vara en  tolkningsfråga? Är det så att Din församling  f a k t i s k t     ä r  ett Babylon, enligt vad Du har kommit fram till genom att se  vad det står i Bibeln,  då är det ju så att Du ska dra ut ur den för att inte drabbas av det straff som kommer över den på grund av dess synder och fel.


Eller hur!?

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards