Alla inlägg den 28 januari 2011

Av utputtad - 28 januari 2011 10:07


Godmorgon!


Hur är det i den församling Du är med i?

Har det skett en förskjutning i budskapet i predikningar och bibelstudier?


Är den enskilde kristne kanske inte längre en benådad syndare och en lärjunge vid Jesu fötter utan kanske snarare en filial till Jesus – en som kan näpsa andar. Jesus själv sa vid ett tillfälle (det var efter förklaringsberget!): ”detta slag kan icke drivas ut på annat sätt än genom bön och fasta”.


Inte genom att man ”tar auktoritet” (varifrån?) eller ”står på Ordet”.

Jesus sade till lärjungarna att de skulle komma att göra ännu större under. Men man får då inte glömma bort att Jesus under hela sin tid med lärjungarna ”endast gör vad han ser Fadern göra”, vilket medförde nästan oavlåtlig ödmjuk bön. Samma sak väntade Han givetvis även av lärjungarna.


Och kan det vara så i Din församling att strävanden efter enhet och ekumenik har fört församlingen från en enkel biblisk tro och ända till umgängelse med suspekta idéer från USA?


Idéer där man påstår att Guds Helige Ande skulle vara indragen och medverka i människokroppen,  men som gör att människor  till och med ligger och rullar på golvet och kanske skäller som en hund eller /liksom det vore av alkohol/ ”blir berusad av Anden/anden” (vilken ande, frågar jag) och måste bäras av estraden.


Hör gärna av Dig om det är så!


Rolf


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards